• Walking Football

    Tot slot onze nieuwste tak binnen NOCKralingen. WALKING FOOTBALL

    Het is april 2021 als een aantal Veteranen te kennen geeft te willen stoppen met veldvoetbal. Te belastend voor het lichaam en te hard spel in de competitie liggen hieraan ten grondslag. Toch bemerk je ook dat er binnen deze voetballers er iets heerst om op de een of andere manier bij NOCKralingen betrokken te blijven. Er was maar een oplossing en die heette Walking Football.

    Laat dat nou precies een schot in de roos zijn die onze vereniging deed opbloeien. De vrijwilligers die dit oppakte verdiepten zich in de regels voor dit voetbalspel en hadden binnen afzienbare tijd  12 (oud) leden benaderd die enthousiast met het spelletje begonnen. Ouwe verhalen werd nieuw leven ingeblazen, de derde helft werd meer dan normaal in ere hersteld en iets moois was toegevoegd aan onze vereniging! Het groeide en het bloeide. Vandaag de dag hebben wij 24 actieve voetballers en nog een aantal (slapende) leden die op de hoogte worden gehouden in de speciale Walking Football app en op zondag af en toe een bakkie komen doen.

    Een mooie bijkomstigheid is dat door dit team veel vrijwilligerswerk is opgepakt. Het is of zal vanavond nog ter sprake komen maar mede door het terughalen van deze oud leden is er veel tot stand gekomen hier op Toepad.

    Met nog drie zondagen te gaan sluiten zij dit seizoen medio mei af maar zijn al bezig met de voorbereidingen voor seizoen vier. Met, jawel, wellicht een aantal vriendschappelijke wedstrijden tegen andere verenigingen.